FELICITAT … A LA FEINA? - Coach Anna Casas
716
post-template-default,single,single-post,postid-716,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

FELICITAT … A LA FEINA?

FELICITAT … A LA FEINA?

felicidadHe fet un recull de cites que m’agraden i/o em criden l’atenció amb relació al tema de la felicitat. Aquí estan…

“Totes les persones busquem la felicitat. Aquí no hi ha cap excepció. Sigui quin sigui el mitjà que fem servir, totes les persones tendim a anar cap a aquesta direcció”. Això ho explica en Blaise Pascal. Blaise Pascal fou un filòsof, matemàtic, físic, inventor, escriptor, moralista, místic i teòleg occità, que visqué en el s. XVII. (Viquipèdia)

És possible ser feliç en la vida laboral?

Jo crec que sí; opino que per arribar-hi, hem de tenir els objectius personals i professionals molt ben definits i molt clars. Hem d’identificar clarament els nostres valors. Què és realment important? I hem d’assegurar-nos que els nostres objectius són congruents amb els valors personals i els de l’organització on treballem, per poder fer un full de ruta motivador.

De qui o de què depèn la teva felicitat?

El Sr. Martin Seligman va proposar la següent equació per definir -la:

“H = S + C + V” Happiness = set point + life circunstances + voluntary actions

traduint: la felicitat és la suma de com comencem la vida -la nostra infantesa- + les circumstàncies de la vida -status, la nostra imatge, els nostres ingressos- i les activitats voluntàries.

Més endavant la investigadora Sonia Lynbormirsky i autora de “The How of Happiness” hi va afegir uns percentatges:
F = 50% (infantessa) + 10% (circumstancies) + 40% (actitud)

I que veiem? Doncs que un 40% és la nostra actitud, que és voluntària! La triem nosaltres, quina gran llibertat i que difícil que és a vegades triar la que més ens convé. L’actitud pot ser de gratitud, d’optimisme, de ser amable, de saber perdonar, de fluir, …

I aquí escric una altre frase, no se qui és l’autor: “ser feliç és una actitud davant la vida i cadascú te la llibertat de decidir quina actitud hi posem”. Des de l’adolescència ja ens comencem a preocupar per ser feliços, sabem que això és el que volem; el que no sempre sabem en l’adolescència és que la felicitat depèn també de cadascú.

Les paraules de Carl Gustav Jung: “La teva visió s’aclarirà només quan comencis a mirar dins el teu cor. El que mira a fora, somia. El que mira endins es desperta”.

Maya Angelou: “He après que la gent s’oblida del que has dit, la gent oblida el que has fet, però la gent no oblida mai com els has fet sentir”. Crec que aquesta pot ser una bona brúixola per liderar una organització, una empresa, una escola, un equip. Si la direcció d’un projecte aconsegueix que l’equip estigui motivat, aquest serà capaç del que es proposi. Maya Angelou va ser una poeta, novel·lista, activista pels drets civils, actriu i cantant dels EUA. Va ser professora de literatura i estudis americans. (Viquipèdia).

La felicitat és créixer i aprendre; aquesta també pot ser una molt bona direcció per la gestió d’una empresa. “La clau de la felicitat és no esperar-la”: Mauricio Papini

Dalai Lama: “La felicitat no és alguna cosa ja feta. La felicitat ve de les teves pròpies accions”.

Buda: “La felicitat és el camí, no hi ha camí cap a la felicitat”.

Quina és la que més us agrada? Potser el llibre de Tal Ben-shahar, “La recerca de la
felicitat” o el poema d’Antonio Machado: “caminante no hay camino, se hace camino al andar…”

Bona ruta cap a la felicitat!

 

Foto: Fundación Sanamente

No Comments

Post a Comment