QUÈ ÈS LA SUPERVISIÓ? FER UNA PAUSA I REFLEXIONAR PER APRENDRE
La supervisió és una conversa sobre altres converses. És un espai en el qual, mitjançant el diàleg, fem una reflexió sobre la feina feta amb la intenció d’aprendre sobre un mateix, sobre la nostre relació amb els altres i també amb l’intenció de mantenir l’excel·lent qualitat del treball fet.
Tal com el nom indica, es tracta de generar una “Súper-Visió” sobre un determinat tema amb la intenció de descobrir una visió diferent, una nova perspectiva, ampliar la manera de pensar i seguir aprenent: és un una pràctica de reflexió.
El focus d’aquesta conversa és generar noves maneres de treballar, d’aprenentatge i de relacionar-se per poder estar més presents en un entorn canviant i ple de reptes. Tal com diu Peter Senge (MIT): “Les organitzacions només aprenen mitjançant les persones que aprenen”.
Podríem descriure els principals objectius de la supervisió en tres aspectes:
1-Assegurar l’ètica i els estàndards professionals en la feina.
2-Desenvolupar la pràctica reflexiva sobre la feina feta i sobre la dinàmica de les relacions professionals per seguir aprenent
3-Mantenir l’equilibri d’energia d’un mateix per poder estar present, mindful, en el lloc de treball.
El meu enfocament de la supervisió és holístic per buscar l’eficiència, l’ètica i la seguretat en les decisions que prenem.
Aquest treball de reflexió, reflection on practice, permet als professionals de qualsevol sector: empresa, educació, sanitat, RRHH… seguir aprenent sobre si mateixos i sobre la dinàmica de les seves relacions professionals per assegurar-ne la bona pràctica.
Resumint, la supervisió és imprescindible per promoure el debat professional, inspirar, aprendre i compartir noves maneres de pensar. És una excel·lent manera de desenvolupar el lideratge.
Dibuix realitzat per Víctor Bouman
No Comments